Direktor Instituta društvenih nauka pita premijerku zašto je uhapšen njihov član

Img Foto: Institut društvenih nauka

Direktor Insitututa društveih nauka Goran Bašić zbog hapšenja člana tog Instituta Vladimira Mentusa uputio je otvoreno pismo premijerki Srbije Ani Brnabić.

"Molim Vas, da u u skladu sa svojim ovlašćenjima, proverite zbog čega je dr Vladimir Mentus uhapšen i osuđen po hitnom postupku a, posebno Vas molim da preduzmete sve kako bi se, uveren sam, učinjeni propusti takođe hitno ispravili", stoji u pismu.

Direktor instituta, između ostalog, kaže da se na osnovu saopštenja "Sociološkog naučnog društva Srbije", koje je obavestilo javnost o hapšenju dr Vladimira Mentusa, može zaključiti da je do njega došlo samo zbog toga što se zatekao na mestu policijske akcije, a da u protestima nije učestvovao, nije bio nasilan i nije ugrožavao delovanje policije.

Bašić navodi I da mu je teško da poveruje da bi Vladimir Mentus mogao da bude nevaspitan, a kamoli nasilan.

"Najzad, poslednje što molim je da pred odgovarajućim organima pokrenete postupak u kojem bi se u najkraćem roku utvrdilo da li je bilo još sličnih slučajeva i da, ukoliko se utvrdi da slučaj dr Vladimira Mentusa nije usamljen, preduzmete sve kako bi se propusti ispravili i posledice otklonile", zaključuje Bašić.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs