Šesti dan protesta obeležio manji broj okupljenih

Img Foto: Moma Jevđović

Građani nezadovoljni aktuelnom vlašću i merama koje se preduzimaju protiv u borbi protiv epidemije koronavirusa protestovali su u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kruševcu, Nišu i Čačku.

Učesnici protesta u Nišu kao i prethodne četiri večeri nosili zastave i transparente na kojima između ostalog piše "Sloboda narodu", "Sada nije vreme da stojiš sa strane", kao i pesnicu napravljenu od kartona. Učesnici protesta, njih nekoliko stotina, krenuli su u protestnu šetnju nešto posle 20 časova pevajući "Marš na Drinu". 

Četvrti protest održan je sinoć u centru Zrenjanina, uz primetno manji broj ljudi u odnosu na prethodne večeri.

Iako je  najavljeno da okupljanja u Novom Sadu neće biti, manja grupa odlučila je da i šesto veče za redom dođe na protest, javlja Radio 021. Oni su se prvo okupili na Trgu slobode. Deo se razišao, a njih tridesetak je, nešto pre 21 čas, krenulo u protestnu šetnju.

Desetak Čačana protestovalo je četvrti dan zaredom, protiv aktuelne repubičke i lokalne vlasti ispred zgrade lokalne Skupštine u centru Čačka. Oni su ponovo prikupljali pomoć za čačansku bolnicu u kutiji koju su postavili ispred zgrade lokalne Skupštine.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs