Ne davimo Beograd pokrenuli “Inicijativu za odbranu Košutnjaka”

Img Foto: Danas.rs

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da potpisom podrže “Inicijativu za odbranu Košutnjaka” i pomognu da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks. 

Podršku “Inicijativi za odbranu Košutnjaka” možete dati potpisom, a u planu su javni događaji i akcije, naveli su iz Inicijative.

Inicijativu možete potpisati na ovom linku:

https://www.peticije.online/inicijativa_za_odbranu_kosutnjaka

„Namere gradskih vlasti da planom detaljne regulacije izvrše prenamenu i urbanizaciju Košutnjaka smatramo nedopustivim aktom protiv ovog prirodnog resursa koji ima opšti javni interes za sve naše građane“, istakli su oni.

Ovaj plan je, naveli su, na ranom javnom uvidu do 13. jula, a prvi korak koji ćemo napraviti je podnošenje serije primedbi na njega, u saradnji sa stručnim organizacijama i pojedincima.

Ukoliko želite da podnesete primedbe, na sledećem linku je precizno uputstvo.

„I uništavanje Košutnjaka, ali i brojni projekti širom grada koji za nameru imaju sveopštu komercijalizaciju naših prirodnih i javnih dobara, od parkova i šuma, preko obala i reka, do devastacije kulturno-istorijskih spomenika, deo su istog koncepta – investitorskog urbanizma, kojim se glad za profitom investitora, stavlja ispred javnog interesa građana“, saopštili su oni.

Oni su pozvali građane da se uključe u borbu „da naš grad bude mesto u kome je moguće živeti dostojanstveno od svog rada, u zdravom okruženju, poštujući druge i vodeći računa o ugroženim kategorijama stanovništva“.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs