U Zlatiborskom okrugu 68 novih slučajeva korona virusa, u Moravičkom 21

Img Foto: Pixabay.com

U protekla 24 sata na području Zlatiborskog okruga registrovano je 68 novih slučajeva korona virusa, dok je Covid 19 u Moravičkom okrugu potvrđen kod još 21 osobe.

Od prethodnog izveštaja do danas na području Zlatiborskog okruga potvrđeno je 68 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19: Užice – 37, Nova Varoš – 10, Čajetina – 7, Priboj – 6, Požega – 4, Sjenica – 3 i Prijepolje - 1. Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 655 slučajeva infekcije virusom COVID-19, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Užicu.

Zbog velikog broja zaraženih, grad Užice je danas uveo vanrednu situaciju.

Situacija u Moravičkom okrugu je drugačija kada je reč o broju novoobolelih. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje registrovan je 21 novi slučaj.

U Zavodu za javno zdravlje u Čačku kažu da se čekaju rezultati još 180 uzoraka. U Čačanskoj bolnici prema podacima od sinoć nalazi se više od 80 pacijenata, ali kako kažu u Domu zdravlja manji je broj pregledanih u ambulantama u odnosu na prethodnu sedmicu. Danas je inače u Ljubiću ponovo otvorena kovid ambulanta.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs