Hapšenje zbog pronevere novca u sportskom udruženju "Pobednik" iz Pirota

Img Foto: Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N. C. (1985), odgovorno lice Sportskog udruženja "Pobednik“ u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

N. C. je, kako se sumnja, u periodu od 23. novembra 2016. do 22. februara 2018. godine, dok je radio na jednom projektu, u finansijskim izveštajima prikazivao fiktivne troškove za transport, smeštaj i ketering učesnika, kao i zakup restorana, angažovanje predavača i prevodilaca za realizaciju projekta, koje je potom predavao na realizaciju i refundiranje Ministarstvu finansija.

Na taj način on je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.126.879 dinara i za isti iznos oštetio budžet Republike Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs