Двери Чачак: Где су службене белешке о утврђеној изборној крађи?

Img Dveri

Градски одбор Двери огласио се саопштењем за јавност у коме поставља питање: Где су службене белешке о утврђеној изборној крађи? Саопштење преносимо у целости.

Већ три дана начелник Градске управе за опште и заједничке послове Небојша Бежанић крије службене белешке у којима су евидентиране све изборне неправилности и крађе које су представници свих пет опозиционих изборних листи утврдили увидом у комплетан бирачки материјал. Начелник Бежанић не само да је побегао са радног места у петак вече када је требало да достави копије службених белешки овлашћеним представницима опозиције већ их до сада није доставио ни Градској изборној комисији, што је обавезан према закону. Јасно је да Бежанић покушава да од јавности сакрије доказе о изборној крађи која у потпуности мења коначне изборне резултате у Чачку. Без свих тих неправилности дефинитивно је већина гласова Чачана на страни уједињене опозиције. Од Градске изборне комисије очекујемо да то констатује и да коначни изборни резултати покажу оно што смо знали од изборне ноћи, а то је да СНС са својих девет коалиционих сателита нема већину у нашем граду, као што није имала ни на прошлогодишњим републичким изборима.

Ако начелник Бежанић не достави службене белешке којим су констатоване изборне махинације следи кривична пријава против њега и против Љиљане Станишић, председника Градске изборне комисије која га није позвала на одговорност. Такође, комплетан бирачки материјал је након прегледа остао у Градској изборној комисији необезбеђен сигурносним затворницама, што представља могућност за даљу манипулацију и измене у бирачком материјалу од стране владајућег режима који је изгубио локалне изборе у Чачку.

Такође, истичемо да је наш увид у комплетан бирачки материјал са 104 бирачка места показао да Руска странка уопште није прешла мањински цензус и да су бесмислени наводи Милуна Тодоровића да ће правити постизборну коалицију са једним одборником Руске странке кога они нису ни освојили на изборима. Јавност треба да зна да је гласом Руске странке већина у Градској изборној комисији одбила све приговоре опозиције на изборни процес, што је доказ да ова лажна Руска странка представља само продужену руку актуелне власти која јој је додала гласове за цензус који није ни освојила. Све ово су разлози за поништавање избора на много бирачких места или – што би било најбоље – да Градска изборна комисија и власт признају изборне резултате и победу уједињене опозиције у нашем граду.

У супротном, грађани Чачка имају све разлоге за побуну против изборне крађе и одбрану Уставом загарантоване слободе избора.

Извор: Цемафорум

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs