KC Čačak: Promocija knjige „Bastadur“ autorke Jasenke Lalović

Img Foto: privatna arhiva

Književni program Kulturnog centra Čačak u sredu, 7. februara, organizuje promociju knjige „Bastadur“ autorke Jasenke Lalović. Promocija počinje u 19:30 časova.

Ovo je četvrta knjiga Jasenke Lalović, koja je trilogijom Brda od pelina postigla regionalni uspeh. Za razliku od trilogije u kojoj je žena u fokusu, BASTADUR je priča o crnogorskom muškarcu i predstavlja potragu za odgovorima na velike misterije života.

Jasenka piše jednostavno i nadahnuto, iskreno i poetično. U romanu sledi ideju da u svakom čoveku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne deo njegovog svetovnog života. Ona svoje čitaoce i junake vodi od Skadarskog jezera preko Orjena, Krfa, Beograda, Dobrote, Perasta, Nikšića i Bukovice, zatvarajući jedan životni krug. Na kraju stižemo do zaključka – ljudski život se vrti oko istih stvari: neko traži zdravlje, neko poštovanje, neko priznanje, neko veru, a neko ljubav.

Gosti: JASENKA LALOVIĆ, autorka romana BASTADUR i OLIVERA NEDELjKOVIĆ, književnica i bibliotekar.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs