Kulturni centar Čačak: Francuski filmski karavan predstavlja ciklus „REDITELJКE“

Img Foto: Kulturni centar Čačak

Francuski filmski karavan predstavlja ciklus „REDITELJКE“. Četiri nova filma koji će vas navesti da sanjate, razmišljate i smejete se i otkriti vam najnovija ostvarenja francuske kinematografije. Program realizovan u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu. Ulaz slobodan.

PONEDELJAК, 5. jun

18:00  BESКRAJNO LETO (L’été l’eternité)

Režija: Emili Osel (FRA, 2022, 90 min)

Živeti i voleti sa 18 godina, potpuno se prepustiti letnjim čarima, iznenada izgubiti najboljeg prijatelja, shvatiti da ništa ne traje večno, ponovo se roditi.

 

20:00  ZALJUBLJENA ANAIS (Les amours d’Anaïs)

Režija: Šarlin Buržoa Take (FRA, 2021, 99 min)

Anais ima trideset godina i problem s novcem. Više nije sigurna da li voli svog partnera. Upoznaje Danijela kojem se odmah dopala. Međutim, Danijel živi sa Emili...koja se dopala Anais. Ovo je priča o mladoj neobuzdanoj ženi, priča o jednoj velikoj želji.

 

UTORAК, 6. jun

18:00   PLEJLISTA (Playlist)

Režija: Nin Antiko (FRA, 2021, 88 min)

Sofija ima 28 godina. Volela bi da bude dizajnerka, ali nije pohađala umetničku školu. Takođe bi da pronađe i ljubav svog života, ali je ipak nije lako prepoznati. Niže ljubavna i poslovna iskustva. Prima mnogo udaraca, a zadaje malo: to se zove stasavanje.

 

20:00   BAŠ ME BRIGA (Rien à foutre)

Režija: Emanuel Mar, Žili Lekustr (FRA, 2022, 90 min)

Кasandra je stjuardesa u loukost kompaniji i ima 26 godina. Živeći danas za sutra, sastavlja letove i žurke kao da sutra ne postoji, verna svom Tinder nadimku „Carpe diem“. Sve dok je nesreća ne primora da se ponovo poveže sa svetom.

Ponedeljak, utorak 5. i 6. jun 2023.

Mala sala u 18:00 i 20:00

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs